50- годишен мъж от село Крива бара загина в катастрофа, съобщават от полицията в Монтана. На прав участък, в района на село Долно Церовене, община Якимово, мъжът предприема изпреварване на специален автомобил МАН със софийска регистрация, навлиза в насрещната пътна лента и се блъска в предната лява част на движещия се срещу него влекач, управляван от 43 годишен шофьор от Карнобат. Вследствие на удара, водачът на лекия автомобил, губи контрол над управлението, завърта се на пътното платно и се блъска странично в предната част на следващия движещ се в посока от Монтана към Лом друг влекач, управляван от 30 годишен шофьор. Лекият автомобил излиза извън пътното платно, а водачът му е починал на място.

Има нанесени материални щети по всички моторни превозни средства. Водачите на товарните автомобили са изпробвани за употребата на алкохол – пробите на всички са отрицателни.

Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група, изясняването на случая продължава в районното управление в Лом.

Снимката е илюстративна.

Прочети още