Самоличността на убития мъж в Стара Загора е разкрита. Става дума за криминално проявено лице. Установена е и самоличността на предполагаемия извършител на престъплението.

Сигналът за жестокото убийство е подаден малко след полунощ. Мъж е открил в найлонов чувал две отрязани ръце. На място веднага са пристигнали следователи, те са установили, че трупът е разчленен и разхвърлян на различни места. Ръцете са открити в близост до блок 26 квартал в кв. „Три чучура – Север”. На сепарираща инсталация са открити двата крака на трупа, а в хода на разследването е открит и торсът.

„Извършен е оглед, предприети са незабавни следствено издирвателни мероприятия. Установена е самоличността на жертвата. Това е 42-годишен мъж от Стара Загора, който е криминално проявен.

Установен е евентуалният извършител на деянието. Задържан е към момента. Това е 57-годишен мъж, който не е осъждан и криминално проявен“, съобщи старши комисар Стоян Стоянов, директор на ОД на МВР Стара Загора.

Полицията е претърсила дума на евентуалния заподозрян и там са открити веществени доказателства. „Тези веществени доказателства включват части от тялото, както и предмети за разчленяването му“, уточни старши комисар Стоянов.

Тепърва ще се доказва дали убитият е разчленен в апартамента. За момента е рано да се посочи мотивът. Разследващите предполагат, че той е битов характер. Евентуалният убиец е бил в близки отношения с жертвата.