Connect with us
володимир зеленски

НОВИНИ

Комикът Володимир Зеленски е новият президент на Украйна

41-годишният комик събира 73% от гласовете срещу 25 на сто за все още действащия президент Петро Порошенко, при 2 на сто невалидни бюлетини.

Комикът Володимир Зеленски е новият президент на Украйна

Володимир Зеленски ще е новият президент на Украйна, сочат анкетите на няколко социологическите агенции след края на балотажа. Порошенко призна поражението си и поздрави опонента си, но прибави, че няма да се откаже от политиката.

41-годишният комик събира 73% от гласовете срещу 25 на сто за все още действащия президент Петро Порошенко, при 2 на сто невалидни бюлетини.

При победата си Зеленски обяви, че ще започне отново мирните преговори. „Ще продължим с преговорите от Минск, ще ги възобновим,“ каза той. Според него най-важното е боевете със сепаратистите да спрат.

Сред останалите му обещания е да върне обратно в родината им украинците, държани в териториите, контролирани от бунтовниците, и онези, които са в Русия. Зеленски анонсира и че ще има персонални промени при водещите преговорите.

Конфликтът с проруските бойци в Украйна, който Зеленски иска да прекрати, започна през 2014 г. и доведе до около 13 000 жертви. Подписаното през следващата 2015 г. споразумение от Минск не успя да сложи край на сраженията.

Победителят дължи популярността си на актьорската си игра като президент в телевизионно шоу. В предизборните си изяви той обеща да сложи край на войната със сепаратистите в Донбас и на корупцията, без да уточни как смята да го направи.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

422
Confirmed
10
Deaths
20
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ