Connect with us

ТЕХНОЛОГИИ

Кои са най-поръчваните продукти онлайн

Публикувано

на

От началото на декември бананите са били най-често поръчваната храна онлайн за доставка по домовете на клиентите, сочи проучване на пазара на една от фирмите в сектора.

В топ 10 са още 7 плодове и зеленчуци моркови, лимони, картофи от ферма, мандарини, краставици, лук, гъби печурки , също и хляб и прясно мляко.

В по-дългия списък от предпочитания са включени още: яйца размер L, олио 1 л, портокали, боровинки, магданоз, салата айсберг, домати чери сорт „Кампари“, изворна вода, италиански хляб от твърда пшеница с квас и грозде сорт Султанина.

През последния месец на миналата година бананите отново са били най-поръчваните през мрежата, като след тях в топ 20 са още и: краставици, мандарини, моркови, прясно мляко, картофи, лук, хляб, краве масло, яйца, лимони, домати розови, портокали, олио, моркови био, домати чери, захар, изворна вода, кисело мляко, брашно.

Сравнението показва COVID пандемията отключи възможности за пазаруване от дома на хранителни продукти и бързообротни стоки посредством платформи, които доставят продуктите до вратата на клиентите.

Все повече потребители избират бързото и удобно онлайн пазаруване на хранителни стоки за вкъщи, защото с един клик на компютъра имат достъп до списъка си от продукти, за които иначе трябва физически да посетят повече от 2-3 места на продажба. Това сочат данните за сегмента на бързообротните стоки.

В сравнение с 2019 г. двете почти пълни пандемични години след това доведоха до бум на поръчките на храни онлайн. През 2019-та броят им е бил 99 хиляди и е направен оборот от 8,7 млн. лв. с ДДС.
През миналата година броят на изпълнените заявки скача над 2,7 пъти до 272 хиляди, а оборът до 28,867 милиона.

От началото на настоящата година поръчките вече са 460 хил., а оборотът е достигнал 46 млн. лв. с ДДС, отчитат от фирмата направила проучването.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

НАЙ-ЧЕТЕНИ