Connect with us

РЕГИОНИТЕ

Кметът на Пловдив Здравко Димитров поздрави пловдивчани

Публикувано

на

Скъпи съграждани,

Дните в навечерието на Рождество Христово са заредени с толкова много вяра, че ние като хора ставаме по-добри. Коледа е празник на човешката съпричастност и спасение, на любовта в семейството, на подкрепата към онеправданите.

Чудото на Рождество е чудото на самото човешко раждане, на осъществяването на връзката с Божията любов. А любовта превъзхожда разума в човешките взаимоотношения, затова в православната ни традиция на този празник се молим за прошка, спасение и мир. Нека се уповаваме в истините, проверени през вековете, за да имаме едно по-светло и достойно бъдеще.

Пожелавам на всички Вас и на Вашите близки да бъдете заедно, за да Ви сгрява най-голямата човешка сила – топлината от семейното огнище.

Нека на Бъдни вечер около трапезата да наречем дните си за доброто на нашите деца, за дълголетие на родителите ни и благото на града ни.

Знам, че всеки българин, където и да се намира, носи в себе си частица от родината. На всички съграждани, които посрещат празниците в различни краища на света, пожелавам да пазят в сърцата си традициите, които са ни съхранили като нация през хилядолетията!

Да бъде светлина, надежда и Божия благословия за добрите дела!

Бъдете здрави и сплотени, скъпи съграждани!

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ