Класиките за Джеймс Бонд превземат ефира на KINO NOVA

Киноманите ще могат да се насладят на златна колекция от филмите за Агент 007 всяка неделя от 21:00 ч.

KINO NOVA подарява неповторимо преживяване на зрителите със златна колекция с филми за най-известния британски шпионин Джеймс Бонд. Всяка неделя от 21:00 ч. приключенията на Агент 007 ще вълнуват феновете на най-дългата филмова поредица в историята на киното. Първите седем заглавия, които ще бъдат излъчени в ефира, са с участието на незаменимия Шон Конъри – легендата, която успешно изгражда образа на култовия герой.

Старт на филмовото изживяване тази неделя от 21:00 ч. ще даде дебютният филм от екшън поредицата Доктор Но“. Мисията на Джеймс Бонд (Шон Конъри) го отвежда в Ямайка, където мистериозни енергийни вълни пречат на изстрелването на американски ракети. Докато разкрива истината, агент 007 трябва да се бори със смъртоносни убийци и фатални жени, за да открие щаба на зловещия д-р Но, който изпълнява зъл план за световно господство.  Режисьор на лентата от 1962 г. е Терънс Йънг.

На 20 август екшънът е гарантиран с поредната доза приключения на Агент 007 в От Русия с любов“. Ръководителят на всемогъщата престъпна организация „Спектър“ е измислил план за кражба на декодер, с който ще получи достъп до руски държавни тайни и ще наруши безвъзвратно баланса на световния ред. От Джеймс Бонд зависи да поеме контрол над устройството, но по пътя се изправя пред опасни врагове, сред които Ред Грант (Робърт Шоу) и бившия агент на КГБ Роза Клеб (Лоте Леня). Скоро героят осъзнава, че е попаднал в смъртоносен капан и ще се нуждае от всичките си способности, за да триумфира над силите, които се стремят да го унищожат.  

Операция „Мълния“ е следващото заглавие от култовата поредица, което KINO NOVA ще предложи на зрителите на 27 август. Под режисурата на Гай Хамилтън Шон Конъри отново се превъплъщава в британския агент с неподражаем стил и харизма. Агент 007 се впуска в опасно приключение, изпълнено с невероятни подводни екшън каскади, за да се справи с подлия престъпник Емилио Ларго (Адолфо Чели), заплашващ да потопи света с ядрено оръжие. Лентата печели статуетка от престижните филмови награди „Оскар“ за най-добри специални ефекти.

От първия взрив на бомба пред нощен клуб до бягство в последната минута от личния самолет на президента, следващото екранно приключение на Джеймс Бонд е спиращо дъха пътуване. На 3 септември зрителите ще могат да гледат лентата 007: Голдфингър“, в която Шон Конъри поема командването, за да се изправи срещу маниакален злодей, решен да превземе цялото злато във Форт Нокс и да заличи световната икономика. 

На 10 септември ще бъде излъчен следващият вълнуващ филм от поредицата „Човек живее само два пъти“. Бедствие в космоса тласка човечеството към Трета световна война и само Джеймс Бонд може да го спре в изпълнената с екшън лента. Когато американски и съветски космически кораби изчезват безследно, 007 започва надпревара с времето, за да предотврати наближаваща ядрен сблъсък между двете суперсили. Неговата опасна мисия го отвежда в Япония, където трябва да спре дяволския лидер на „Спектър“ Ернст Ставро Блофелд (Доналд Плезенс), който се укрива в огромен щаб в неактивен вулкан.

Цяло състояние в откраднати диаманти тласка Джеймс Бонд отново в действие в „Диамантите са вечни“ – на 17 септември по KINO NOVA. Този път Агент 007 и попада в главозамайващо преследване през Амстердам, Лос Анджелис и накрая – в бляскавия Лас Вегас. Докато разследва мистериозни дейности на световния пазар на диаманти, Бонд открива, че неговият зъл враг Блофелд (Чарлз Грей) трупа скъпоценни камъни, които да използва в своя смъртоносен лазерен сателит и съдбата на света отново виси на косъм.

На 24 септември от 21:00 ч. легендата Шон Конъри се завръща за последното си превъплъщение в образа на Агент 007 във филма „Никога не казвай никога“ . В лентата на режисьора Ървин Кършнър Бонд допуска нехарактерна грешка и началника му „М“ (Едуард Фокс) го отстранява за неопределено време. Но когато две атомни бойни глави са откраднати от „Спектър“, Бонд се впуска в бърза надпревара с времето, за да спаси света.