Китай раздаде първите лицензи за 5G

Първите собственици на държавни лицензи бяха „China Telecom“, „China Unicom“ и „China Mobile“, основните мобилни оператори в страната, както и китайската „Media Corporation“, която включва „China Radio International“, Китайската централна телевизия и „People’s Radio Central“.

“На 6 юни Министерството на промишлеността и информационните технологии на Китай издаде търговски лицензи на четири компании за предоставяне на телекомуникационни услуги на мобилна мрежа от пето поколение”, се казва в изявлението.

През декември миналата година Министерството на информацията и промишлеността на Китай издаде лицензи на „China Telecom“, „China Unicom“ и „China Mobile“ да използват тестови честоти за 5G мрежата.

5G ще позволи на потребителите да обменят информация в реално време със скорост над 10 Gbit в секунда, което е 30 пъти по-бързо, отколкото в 4G мрежите.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *