КЗП глоби заведение заради такса за тоалетна

Комисията за защита на потребителите (КЗП) ще глоби заведение на плажа в Крапец заради изискване на заплащане от клиентите за ползване на тоалетната.

По време на проверката на регулаторния орган стана ясно, че таксата от 1 лв. за зареждане на телефона е обявена от заведението на видно за клиентите място.

Тази за тоалетната обаче нарушава наредбата за категоризация и затова ще бъде съставен акт в размер от 1 000 лв. Дадени са предписания за отстраняване на несъответствието като инспекторите ще извършат последваща проверка.

От Комисията напомниха, че начисляването на такси от типа „празен стол“, „празна чиния“, „желание на клиента“ и др. са в реда на нещата, но само ако потребителят е предварително уведомен колко ще струва дадената услуга.

Това може да стане чрез ценоразпис, в менюто, на информационна табела в обекта или чрез друг подходящ способ.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *