Connect with us

МАРШРУТИ

Какво време ни очаква на Коледа

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните – между 1° и 6°.

Публикувано

на

През следващите три дни вятърът ще е умерен, в Дунавската равнина и Горнотракийската низина временно силен от запад-северозапад.

В неделя ще има променлива облачност, вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са между минус 8° и минус 3°, максималните – между 1° и 6°. В началото на новата седмица облачността ще се увеличи и ще е предимно значителна.

В понеделник температурите за кратко ще се повишат, повече сутрешните; на отделни места в Дунавската равнина, Горнотракийската низини и Източна България ще има слаби валежи от дъжд, а в североизточните райони и планините – от сняг.

Във вторник отново бързо ще застудее, все още в планинските райони ще има изолирани слаби снеговалежи. През нощта срещу сряда облачността ще намалее, а вятърът ще отслабне, по-късно и ще стихне.

В сряда времето ще е предимно слънчево, сутринта – доста студено с минимални температури между минус 10° и минус 5°, а дневните температури в по-голямата част от страната ще са близки до 0°.

В четвъртък сутринта ще е все още студено, но през деня със слаб югозападен вятър ще започне затопляне. Облачността ще се увеличи, все още без валежи. Сутринта на места в низините ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.

В петък затоплянето ще продължи.

НАЙ-ЧЕТЕНИ