Наложените противоепидемични мерки през изминалата и в началото на тази година, с цел опазване здравето на хората, малко или много ощетиха заетите в ресторантьорския бранш. Това отчитат от Сдружението на ресторантьорите и хотелиерите в Благоевград. Според Васил Димитров, председател на местната организация и собственик на хотел и ресторант, масовото струпване не е в заведенията, а в магазините. Той е категоричен, че всички рестриктивни мерки до този момент са били насочени единствено към ресторантите, най-вече тяхното затваряне за дълъг и доста неизвестен период от време.

По думите му тази неяснота в прилаганите мерки, както и постоянно отлагания старт на отваряне на заведенията, води до масово недоволство и все по-ескалиращо напрежение сред ресторантьорите. Васил Димитров сподели, че повечето негови колеги търпят загуби, но още по-голямо е недоверието в хората, заети досега в бранша и iс очакване на средства по програмата „Запази ме“.

„Обещаното да го дадат на нашите работници. Не може толкова време да се бавят едни пари! Това са два месеца, в които хората са без никакви средства. Това е първото, нещо което трябва да направи правителството. Това, което е обещано, трябва да се даде“, каза още Васил Димитров, председател на организацията на ресторантьорите и хотелиерите в Благоевград.

Чуйте в звуковия файл разговора на Агнес Манова с Васил Димитров:

Прочети още