И като заваля, та цяла седмица

През по-голямата част от следващата седмица облачността ще е предимно значителна, около и след обяд купеста и купесто-дъждовна.

На много места в страната ще има валежи, интензивни и с гръмотевици, а и по-значителни като количество, главно в Западна България.

В понеделник и вторник вятърът от изток-югоизток ще се усили и дневните температури слабо ще се понижат. В сряда в Западна България вятърът ще отслабне, в Източна ще бъде южен, ще е умерен и температурите там ще са по-високи.

В четвъртък в източните райони вятърът ще е все още южен и валежи там са по-малко вероятни, но в петък със западен вятър, умерен в Дунавската равнина, валежи и гръмотевични бури ще има в много райони от страната. Дневните температури слабо ще се понижат.

В събота от запад ще настъпи подобрение на времето, ще започне затопляне. На изток все още ще превалява. Преобладаващите минимални температури за седмицата ще са между 7° и 12°, максималните – предимно между 18° и 23°, малко по-високи в сряда и към почивните дни.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *