Италиански кулинарни изкушения от Мария Елена Инфантино в „Черешката на тортата“

Снимка: НОВА

Каква изненада е подготвила артистичната домакиня и какви оценки ще получи в края на вечерта, гледайте тази вечер от 20.00 ч. в „Черешката на тортата“ по NOVA.

Домакиня в „Черешката на тортата“ днес ще е русокосата фурия, заредена с позитивизъм, Мария Елена Инфантино.

Тя ще се опита да пренесе компанията в Италия, като пресъздаде бохемските италиански вкусове.

С баща композитор италианец, създал музиката към кино шедьовъра „Кръстникът 2“ и майка българка, оперна певица, Мария Елена живее в Рим, където получава френско образование.

По късно артистичната блондинка изучава актьорско майсторство в Лондон, след което се премества се в Лос Анджелес.

Менюто е тематично и подчинено на страната, в която израства актрисата, която е решена да докаже, че готвенето е измислено в Италия и усъвършенствано във Франция. За нея храната е като подарък към живота и приятелите.

Приготвя я с удоволствие и я раздава с радост. Вечерята започва с брускети придружени с аперитив пинцимонио, последвани от паста с морски дарове – pasta con le cozze. Домакинята планира да изчисти и освежи небцето на гостите си от предястията чрез сорбе с лимон и мента.

За основно тя е избрала лаврак с гарнитура от аспержи. На финала небцето на гостите ще бъде погалено отново със сорбе, но този път от танджерин и шоколад.

Ще усетят ли романтиката във въздуха и с какви теми ще се забавляват гостите тази вечер? Каква изненада е подготвила артистичната домакиня и какви оценки ще получи в края на вечерта, гледайте тази вечер от 20.00 ч. в „Черешката на тортата“ по NOVA.