Регулаторите в Индия трябва да забранят криптовалутите като биткойн. Това заяви пред Си Ен Би Си инвеститорът милиардер Ракеш Джунджунвала, наричан индийският Уорън Бъфет.

Той е категоричен, че никога не би купил биткойн.

„Мисля, че това е спекулация от най-висок калибър. Не искам да съм част от всяко парти в града. Мисля, че махмурлукът от това парти ще бъде много по-лош от всеки друг път.“, каза той.

Силното представяне на биткойна през последните месеци се приписва основно на нарастващия интерес от страна на институционалните инвеститори, сред които производителят на електрически автомобили Tesla и кредитора Bank of New York Mellon.

Индийските регулатори все още не са взели решение относно търговията с биткойн и с други криптовалути, но в страната се носят слухове, че правителството планира да забрани всички частни цифрови валути да пусне официална такава.

„Смятам, че регулаторите трябва да се намесят и да забранят биткойна. Те трябва да се фокусират върху пускането на пазара на дигитална рупия.“, заяви Джунджунвала, който в момента е партньор във фирмата за управление на активи Rare Enterprises

Той също така каза, че е оптимист по отношение на възстановяването на индийската икономика.

Етикети:

Свързани статии: Йелън: Биткойнът е изключително неефективен инструмент за финансови операцииФинтех, а не биткойн, е важната финансова история от ерата на COVID-19Tesla е спечелила 1 млрд. долара от инвестицията си в биткойн?Снимка:

Рубрика:

Прочети още