“Игри на волята” 5: Кралицата на Арената се завръща, ново племе на Старейшините и тежки битки за територия

“Игри на волята” 5 започна с вълнуваща битка между най-близките хора на участниците, която определи съдбата им в шоуто. В драматичната надпревара, изпълнена с много сълзи и радост, победата завоюва отборът на Красимир Дунев, който включва още носителката на титлата “Мис България 2018” Теодора Мудева, геният-програмист, завършил в Китай, Момчил Василев, зъботехникът Иван Рълев, шампионът по културизъм Валентин Петров, рекордьорът на Гинес Радостин Кръстев, бизнес дамата Виолета Стайкова и близначката Теодора Маринова.

С края на битката бяха сформирани и новите 3 племена – това на Амазонките, на Гладиаторите и на Старейшините. В първия влизат само жени, а във втория само мъже. Старейшините са комбинация от участници с по-голям житейски опит.

Най-близките хора на победилите в битката вече не са част от играта и ще трябва да се борят с нечовешките условия на Чистилището, за да се върнат обратно в битките на Арената. Четвъртото племе, което ще носи името Изгубени, ще живее на изоставен плаж без храна и удобства. В него попаднаха Никол – дъщерята на Краси Дунев, Васил – братът на Момчил Василев, Румен – любимият на Теодора Мудева, Михаил – братът на Радостин Кръстев, Денислава – дъщерята на Виолета Стайкова, Николай – братът на Иван Рълев, Елена – дъщерята на Валентин и близначката на Теодора – Веселина Маринова. Те ще се изправят в оспорвани битки помежду си, за да получат правото да се върнат в племето на любимия човек.

В “Игри на волята” 5 влязоха още четирима участници, които формираха новото племе на Старейшините. Те ще излизат на Арената в син цвят. Милионерът Мартин Николов – Елвиса, моделът и бивш футболист Благомир Мастагарков, собственичката на салон за красота Моника Николаева и репортерът Трифон Симеонов – Туньо получиха директен билет за племето на Старейшините и не трябваше да се борят за своето място на Арената. Към тях се присъединиха част от победителите тази вечер – Дунев, Виолета, Валентин и Момчил. В изцяло женското племе на Амазонките влязоха Мудева и Теодора, а в това на Гладиаторите – Радостин и Иван Рълев.

В понеделник трите племена ще влязат в тежка битка за територия. Амазонките, Гладиаторите и Старейшините ще се борят за луксозната Резиденция. Завършилите на второ място ще прекарат седмицата в Стопанството, а загубилите ще гладуват и студуват на Дивата река.