Connect with us

ЗАБАВНО

Защо не трябва да ядем краставици и фъстъци едновременно

Публикувано

на

Краставицата съдържа витамин С, който осигурява избелващ ефект. Ето защо, ако искате да изсветлите старчески петна по лицето си, правете маски от краставици и вечер яжте краставици.
Освен това този зеленчук допринася за загуба на тегло. Фибрите, съдържащи се в краставиците, подобряват стомашно-чревната подвижност, помагат за елиминирането на токсините, а също така нормализират работата на червата и помагат за предотвратяване на запек.

Силицият прави косата по-гладка, а ноктите трайни и блестящи. Сярата също ускорява растежа на косата. Краставиците са богати на различни витамини и хранителни вещества, които са полезни за кожата и спомагат за забавяне на процеса на стареене.

Диетичните фибри, калий и магнезий, съдържащи се в този зеленчук, регулират кръвното налягане и предотвратяват развитието на хипертония. Витамин В1 има благоприятен ефект върху функционирането на мозъка и нервната система, което действа успокояващо и помага при лечението на безсъние.

Краставиците помагат за намаляване на температурата, неутрализират токсините и предотвратяват задържането на урина, като цяло са отличен начин за прочистване на организма. Въпреки огромните ползи, важно е да знаете за особеностите на комбинирането на този зеленчук с други продукти.

Фъстъците са богати на ненаситени мастни киселини и диетични фибри, не съдържат холестерол и са естествен хипонатричен продукт.

Фъстъците съдържат ресвератрол, който е естествен полифенол с висок ефект против стареене. Този продукт е богат и на мазнини и аминокиселини, необходими за функционирането на човешкото тяло. Лесно се абсорбира и осигурява много енергия.

Трябва обаче да сте наясно, че фъстъците изобщо не се съчетават добре с краставицата. Комбинираната употреба на тези продукти ще предизвика диария, дискомфорт в корема и други негативни реакции на стомашно-чревния тракт.

Ето защо, в никакъв случай не комбинирайте фъстъци и краставици помежду си, препоръчително е да осигурите поне един час разлика между употребата на тези продукти.

НАЙ-ЧЕТЕНИ