Захари Бахаров и Весела Бабинова в сериала „Денят на бащата“ по БНТ 1

В петък (2 септември) от 22:00 ч. по БНТ 1 започва 6-серийният филм „Денят на бащата“, който ще се излъчва всяка делнична вечер. Режисьор на лентата е Павел Веснаков, а в него зрителите ще видят актьорите Захари Бахаров, Весела Бабинова, Патрик Шон Хесън, Александър Сано, Глория Петкова. Сценарият е дело на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова, оператор е Александър Станишев, а музиката е композирана от Стефан Вълдобрев.

„Денят на бащата“ проследява битката между двама родители за попечителство над малкия им син. В центъра на разказа стоят проблемите в семейните отношения, до които води отчуждението. Сериалът разкрива жестоките травми, които раздялата нанася на децата. Разкриват се гледните точки на бащата, на майката и на детето: Бащата, който е загубил любовта към жена си, но е запазил обичта към детето си. Майката, която е разочарована, наранена и изоставена. Детето, което е най-потърпевшо и попада под ударите в битката, която водят родителите му.

Сюжетът разказва за Димо и Калина, които имат едно дете – Боби. Един ден Калина разбира, че до неотдавна Димо е имал извънбрачна връзка. Калина е готова да прости и забрави, стига Димо да ѝ се извини. Но Димо вече е достигнал до извода, че бракът му с Калина е свършен – не заради изневярата, а заради отчуждението, което според него отдавна се е настанило помежду им. Двамата започват процеса по развода. Единственото, което Димо иска, е да продължава да вижда детето си.

Гледайте сериала „Денят на бащата“ от 2 септември, всеки делничен ден от 22:00 ч. по БНТ 1