Започна ремонтът на компроментираните участъци, появили се след зимата по обособеното трамвайно трасе по бул. „К. Величков“ в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до „Сливница“. Работата по трасето трябва да приключи до средата на май.

Този релсов път е проектиран през 1999 г и изграден през 2000 г. като обособено трамвайно трасе. През 2018 г. е определено изграждане на споделено трасе за трамваи и автобуси. Това обаче води до значително натоварване на асфалта от преминаването на автобусите, което не е било предвидено в проекта от 1999 г.

Предстои препроектиране на релсовия път като споделено трасе от бул. „Сливница“ по бул. „К. Величков“, бул. „Възкресение“ до бул. „Никола Мушанов“. Така при изпълнение на настилката ще бъде предвидено натоварването от автобусен и релсов градски транспорт и няма да се налагат ремонти след всеки зимен период.

Освен това, вече е възложено на „Столичен електротранспорт“ да направи препроектиране и на трамвайното трасе в тунела „Царица Йоана“ към Люлин. Рехабилитацията на релсовия път там трябва да включва отводняване и геодезия.