Започват проверки за безопасни условия в болниците

fire

От днес започваме проверки за безопасни условия в болниците. Това заяви директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов пред журналисти.

„От днес започнахме проверки и консултации с ръководителите на болнични заведения. Идеята е да осигурим достатъчно безопасни условия за пребиваване на пациентите и да предотвратим евентуален инцидент трагичен, какъвто възникна в Румъния“, каза главен комисар Николов. Той обърна внимание, че там са загинали хора.

„Указанията, които получават нашите органи по места, са да влязат във връзка с ръководителите на лечебни заведения, заедно да извършват проверки и да проведат консултации дали са създадени достатъчно безопасни условия за пребиваване на болните. С министър Ангелов уточнихме, че най-важното е да можем бързо и безопасно да евакуираме лежащо болните хора. Тежка задача, но не непостижима. На второ място да проверим изградените инсталации: известителни, пожарогасителни, кислородни“, каза още гл. комисар Николов.

По думите му от изключителна важност е да се види дали персоналът, който лекува болните, който подпомага лечението, е добре запознат с мерките за безопасност, така че да не допуснем жертви и пострадали.

Вижте още новини

Автор: Росен Димитров

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *