Заплетена криминална линия с много актуални теми в новия сериал „Клетката“

Гергана Данданова и Асен Блатечки разкриха подробности за ролите си в премиерната поредица.

Интригуваща криминална линия, засягаща актуални обществени теми, с много обрати и дълбоки човешки отношения очаква зрителите в новия сериал „Клетката“ – тази есен по NOVA. Това разкриха в ефира на „Здравей, България“ Гергана Данданова и Асен Блатечки, които се включиха директно от снимачната площадка на лентата. Талантливите актьори се превъплъщават в две от главните роли в премиерната поредица.

„Сериалът е криминална драма и има много интересна сюжетна линия, която постепенно се разплита, преминавайки през доста обрати“, коментира Асен Блатечки и разкри, че героят му в поредицата – Димитър Пелев, е психолог по професия. Той работи като инспектор социални дейности и възпитателна работа в затвора. „Това е един от редките случаи, в които играя положителен герой“, сподели актьорът пред зрителите на NOVA.

Снимки: NOVA/Красена Ангелова
Снимки: NOVA/Красена Ангелова

„„Клетката“ е една история, която всички сме преживяли и преживяваме, това е животът около нас. А в сюжета са преплетени и доста важни обществени проблеми, които вълнуват почти всеки. Една история за свободата, силата на духа и за клетката вътре в самите нас. Моята героиня Ина Арнаудова е силна жена, но на първо място майка – това е най-смисленото нещо в живота й. Ролята е много предизвикателна и съм благодарна за нея, защото рядко актьорите се срещат с толкова дълбоки за изиграване образи. На снимачната площадка винаги е вълнуващо, а екипът, с който работим, е от страхотни професионалисти и изключително отдадени хора“, добави актрисата Гергана Данданова.

Снимки: NOVA/Красена Ангелова

„Клетката“ е първият български сериал, който показва действителността в затвора. Сюжетната линия проследява драматичната съдба на смела майка, изправена пред тежка и опасна морална дилема, в опит да спаси детето си. Освен Гергана Данданова и Асен Блатечки, в другите две главни роли ще видим Мартин Димитров и Жаклин Дочева. В основния каст са също и актьорите: Явор Ралинов, Маргарита Лъчезарова,  Веселин Петров, Веселин Калановски, Димитър Баненкин, Филип Гуляшки, Мира Бояджиева, Юлиян Малинов, Иван Горанов, Иванка Шекерова, Яна Кузова, Детелина Стойчева и други.

Продуцент и автор на идеята е Краси Ванков, режисьори са Любомир Печев и Атанас Бончев-Наката. Сценарият на сериала е дело на Александър Чобанов, Нина Кисимова, Диляна Крайнева, Пламена Велковски, Георги Иванов и Николина Любенова. Оператори са Георги Гвоздев и Николай Стефанов, а композитор на саундтрака с музиката към поредицата е Марио Балтаджиев.