Заложническа сага и грандиозен банков обир във „Великият понеделник“

Екстремните ситуации застават в центъра на събитията в седмата седмица на емблематичната кампания „Великият понеделник“. Двете ленти, които ще се съревновават за любовта на киноманите, са трилърът „Пулсът на парите“ и криминалната драма „Кралят на крадците“. Зрителите могат да изберат своя фаворит на специалния сайт https://greatmonday.bg. Събралият повече гласове филм ще бъде излъчен в понеделник (15 август) от 21:00 ч. по KINO NOVA.

Продукцията “Пулсът на парите“ е първото предложение за седмицата. Финансовият телевизионен водещ Лий Гейтс (Джордж Клуни) и неговата продуцентка Пати (Джулия Робъртс) попадат в екстремна ситуация, когато разгневен инвеститор превзема тяхното студио. Причината – мистериозен срив на акциите на високотехнологична компания, който довежда до загуба на всичките му активи. По време на напрегнатата заложническа сага, излъчвана на живо пред милиони телевизионни зрители, Лий и Пати трябва да намерят начин да останат живи, като същевременно разкрият истината зад плетеницата от големи финансови лъжи.

Снимка: KINO NOVA

В лентата конкурент – „Кралят на крадците“ зрителите ще могат да видят разказа по истински събития за известния обирджия – Брайън Рийдър (Майкъл Кейн). Той събира група от саможиви пенсионери – крадци и мошеници, за да осъществят заедно най-големия и грандиозен банков обир в британската история. Престъпниците успяват да избягат с предполагаемите двеста милиона британски лири под формата на бижута и банкноти. Когато полицията започва работа по случая, започват да се открояват и „пукнатините“ между ексцентричните членове на бандата. Актьорският състав е повече от звезден и към Майкъл Кейн се присъединяват Майкъл Гамбон, Джим Броудбент, Чарли Кокс и Рей Уинстоун.

Снимка: KINO NOVA

Зрителите могат да гласуват в уебсайта на „Великият понеделник“ – https://greatmonday.bg/, а актуална информация за филмите могат да открият във Facebook страницата на KINO NOVA.

Освен избора на филм в понеделник, традиционно всяка седмица гласуващите киномани във „Великият понеделник“ ще могат да спечелят и атрактивни брандирани подаръци.

В края на кампанията един от всички гласували ще получи голямата награда – рамкирана графика на художника Ясен Гюзелев „Таро – колелото на съдбата“.