Connect with us
кризисен щаб

НОВИНИ

Забраниха „безцелото“ движение извън дома

Въвежда се и друга забрана – хора до 60-годишна възраст не могат да посещават магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 ч.

Забраниха „безцелото“ движение извън дома

От тази нощ със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев е абсолютно забранено посещението на паркове, градини, детски площадки, и всякакви обществен съоръжения от открит и закрит тип. Това стана ясно по време на брифинг днес на Националния оперативен щаб.

Ананиев обясни, че хората с кучета ще бъдат допускани на определени места в парковете за определено време, за да разходят домашните си любимци, но няма да се допуска скупчване на хора.

Също така ще бъдат изградени контролно-пропускателни пунктове на входовете и изходите на областните градове. През тях ще могат да преминават само хора, които докажат „неотложност“ на посещението си. Тоест само по работа, по здравословни причини и ако човек се прибира към дома си. Те ще трябва да предоставят служебна бележка от работодател, медицински документ или лична карта.

Засега тези мерки са в рамките на извънредното положение, но може да бъдат удължени, обяви председателят на оперативния щаб ген-майор Венцислав Мутафчийски.

Въвежда се и друга забрана – хора до 60-годишна възраст не могат да посещават магазини и аптеки между 8.30 и 10.30 ч. Този час остава свободен за по-възрастните, като според Мутафчийски от веригите са дали становище, че в този часови диапазон има най-малко посещения, а така ще бъде безопасно за най-уязвимата на вируса група хора – пенсионерите.

От щаба уточниха, че общо потвърдените случаи на Covid-19 у нас са 127 като 3-ма са починали. Добрич е новият град, в който има регистрирани заразени. Така засегнатите градове стават общо 10.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ