+359 896 020004 pr@eventbg.info
ТРАФИК

Забранено е движението за автомобили над 12 тона през Троянския проход заради снеговалеж

118views

Забранено е движението за автомобили над 12 тона през Троянския проход заради снеговалеж, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Ограничението е в сила от 08.00 часа тази сутрин до настъпване на подобрение в метеорологичните условия. Районът е почистен и преминаването на автомобили се извършва без затруднение. 

Призовават се водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост. Най-натоварено е движението по пловдивския участък на АМ „Тракия“, също по пътищата Пловдив – Асеновград и Пловдив – Карлово. Пътните настилки на територията на областта са мокри на места, но нормално проходими. 

До 30 ноември движението по пътя Югово – Лъки ще се осъществява в една лента, поради пропадане на част от пътното платно. Преминаването се регулира с пътни знаци. Също до 30 ноември движението по пътя Пловдив – Асеновград, от изхода на града до Асеновград, ще се извършва двупосочно в едното платно в посока Асеновград поради ремонтни дейности. 

Все още е ограничено движението на камиони с обща маса над 12 тона по пътя Поповица – Болярци. Забранено остава и преминаването на камиони по-високи от 4 метра през тунелите по пътя Асеновград – Нареченски бани. Обходният маршрут за водачите е по пътя Кричим – Девин. Опасност от падащи камъни има по направленията Кричим – Стамболийски, Юговско ханче – Югово – Лъки – Здравец и Асеновград – Смолян.