Жени Марчева се завръща с „Защо, господин министър?“

Жени Марчева се завръща с „Защо, господин министър?“, за да задава най-важните въпроси на министрите на България.

От 10 септември, всяка неделя, веднага след централната емисия на bTV Новините, водещата на bTV Новините Жени Марчева ще разговаря открито с представителите на изпълнителната власт и ще търси отговори на най-важните въпроси от седмицата.

В първото издание на предаването на 10 септември, гост на Жени Марчева ще бъде министърът на здравеопазването проф. д-р Христо Хинков. Те ще обсъдят рисковете и решенията след потопа по Южното Черноморие, има ли пари за увеличение на лекарските заплати, докога ще има липсващи лекарства и защо министърът нарече държавните болници „цъкащи бомби“.

Жени Марчева е сред най-популярните имена в телевизионния ефир у нас. Тя е част от екипа на bTV Новините от 2011 година и има над 20 години опит в журналистиката. Завършила е българска филология и журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

„Защо, господин министър?“ е едно от най-гледаните политически предавания в България. Предаването дава възможност на зрителите да чуят отговорите на най-важните въпроси от представителите на изпълнителната власт.