Connect with us

ТЕХНОЛОГИИ

Жените в Сливен използват по-често интернет

Публикувано

на

Жените в Сливенско са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с мъжете – съответно 77,1 и 69,3 на сто.

Това са част от резултатите от изследване за използването на информационни и комуникационни технологии в домакинствата и от лицата в област Сливен през 2021 г..

През периода април – юни 2021 г. в областта са били анкетирани 101 домакинства със 197 души, избрани на случаен принцип.

Резултатите показват още, че 83,3 процента от домакинствата имат достъп до интернет в домовете си при средно за България 83,5 на сто.

В сравнение с предходната година в областта е регистриран ръст от 4,9 проценти пункта в дела на лицата, които се възползват от удобствата на глобалната мрежа всеки ден или поне веднъж седмично. През 2021 г. 73,4 на сто от хората в област Сливен на възраст 16-74 години използват редовно интернет.

Има известни различия при редовно използващите интернет по образование. От висшистите 90,7 процента използват редовно интернет, от хората със средно образование – 83,9 процента, а от лицата с основно или по-ниско образование – 55,1 на сто.

Относителният дял на хората, използващи през последните 12 месеца услугите на електронното правителство, е 16,5 процента за областта, при 26,6 на сто средно за страната.

При използването на глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната и местната власт се наблюдава намаление от 9,9 процентни пункта в сравнение с предходната година.

Продължи да четеш
Advertisement BeFunky-Design
Коментирай

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

НАЙ-ЧЕТЕНИ