Едно е да създадеш видео и съвсем друго да създадеш съдържание, което наистина се вписва в бранда ти. Видеото може да е мощен метод за говорене директно на потребителя, но да направиш правилното впечатление изисква всички брандирани материали да са уеднаквени. Добрата новина е, че това не изисква мултимилионен бюджет, пише Керъл Санкар за Inc.com.

Разберете кои сте вие и коя е аудиторията ви

Според Cisco около 80% от уеб трафика ще бъде посветен на видеото през 2022 година. Това ясно показва, че и вашият бранд може да се впише тук.

Голяма част от работата, свързана със създаването на видео, започва преди заснемането – преди всичко трябва да има ясно разбиране за позицията на самия бранд – той е повече от лого и цветова палитра, макар че тези елементи са важни за създаването на разпознаваема идентичност.

Помислете за типа съдържание, което ще допадне на аудиторията ви. Намерете мястото, където техните предпочитания и вашата идентичност се пресичат. Това ще помогне да планирате съдържанието във видеата си.

Създайте ръководство за стила на видеата на бранда ви

Постоянството е важна част от създаването на разпознаваема идентичност. Това е причината да виждате големи компании да прилагат едни и същи елементи от дизайна си навсякъде в продължение на години.

Можете да създадете подобно чувство за идентичност, като разработите ръководство за стил за видеоклиповете на вашата марка. Последователността помага на потребителите да асоциират едно съдържание с дадена компания.

Ръководството трябва да обхваща трайно установени стандарти и базови правила, които да помогнат да се уверите, че всяко видео отговаря на облика, който брандът ви се опитва да постигне.

Създавайте видео съдържание за всяко ниво от фунията на продажбите

Видеото може да направи много повече от това просто да изгради информираност. Като част от видео стратегията ви, обмислете как различните видеа могат да се използват за различните нива от маркетинг фунията. Докато първоначалната ви цел е да изградите информираност, видео съдържанието може да помогне да осъществите и продажби.

Етапът на информираност трябва да се фокусира върху емоционалната част. Създаването на емоционална връзка с аудиторията ще я примами да иска да научи повече. Когато започнат да проучват дадена тема и достигнат до ваш клип, който им дава полезна информация, потребителите могат да ви помогнат да се наложите като лидер.

В дъното на фунията на продажбите можете да предоставите по-задълбочени демонстрации или препоръки. Те задвижват търговското съобщения и водят до конверсии.

Добавянето на видеото към маркетинг стратегията със сигурност изисква известно ниво на технически познания. Но, както всеки друг маркетинг инструмент, след като сте положили основите, задачата няма да бъде толкова сложна.

С добро разбиране на аудиторията и собствения ви бранд и отдаденост на последователността можете да си гарантирате, че всеки видеоклип наистина се вписва.

По материал на Inc.com

Етикети:

Снимка:

Рубрика:

Прочети още