Емил Кошлуков: БНТ практически е във фалит

Българската национална телевизия (БНТ) е в практически фалит. Това обяви изпълняващият длъжността генерален директор на телевизията Емил Кошлуков пред Съвета за електронни медии (СЕМ).

Той се яви заедно с управителния съет на БНТ пред регулатора, за да представи отчета на медията. Кошлуков е и един от кандидатите за директор на БНТ в конкурса, който СЕМ обяви.

Очаква се до края на годината дефицитът на БНТ да достигне 44 млн. лева, допълни Кошлуков по време на днешното изслушване.

Той обясни, че са развалени договори за милиони, сключени от ръководството, за програми и реклами. Според него те били „вредни и опасни“. Прекратени са също съмнителни обществени поръчки.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *