Днес Фреди Меркюри щеше да е на 73

На днешния ден през 1946 г. в Стоун таун, Танзания се ражда Фарук Булсара, който по-късно целият свят ще познава като Фреди Меркюри.

Неговият талант допринася за едни от най-големите успехи на рок бандата „Смайл“, която той преименува на „Куийн“ с присъединяването си към нея през 70-те. Създател е и на сполучливия дизайн на името на групата, благодарение на уменията, които придобива като студент в лондонския Арт колеж „Ийлинг“.

Фреди е написал голяма част от песните на бандата, сред които “Bohemian Rhapsody”, “We Are the Champions”, “Killer Queen” и “Somebody to Love”. Заедно с Брайън Мей, Роджър Тейлър и Джон Дийкън печелят сърцата на милиони фенове по света и десетки награди и номинации на едни от най-престижните музикални награди – „Брит“, „Билборд“ и „Грами“. Изпълнителят много рядко през живота си дава интервюта.

През 1987 г. Фреди е диагностициран със синдром на придобита имунна недостатъчност (СПИН), но крие този факт в продължение на няколко години. Обявява го официално ден преди смъртта си на 24 ноември 1991 г.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *