Джеръми Айрънс ще е председател на журито на „Берлинале“

jeremy_irons_shte-e-predsedatel-na-berlinare

Джеръми Айрънс ще е председател на журито на международния кинофестивал в Берлин следващия месец.

„Неговият талант и изборите, които е правил, както като актьор, така и като гражданин, ме карат да се гордея, обявявайки го за председател на журито на 70-ото издание на „Берлинале“ – каза художественият директор на фестивала Карло Шатриан.

„С голямо удоволствие и не незначителна чест приемам ролята на председател на международното жури на Берлинале 2020 – фестивал, на който се възхищавам отдавна и в който винаги ми е било приятно да участвам“ – заяви Джеръми Айрънс.

Джеръми Айрънс за първи път гостува на „Берлинале“ през 2011 г. с филма „Предел на риска“, включен в конкурсната програма. Той е лауреат на много награди, сред които „Златен глобус“ и „Оскар“ за най-добър актьор от 1991 г. за „Обрат на съдбата“. Преди да започне филмовата си кариера, Джеръми Айрънс е известен театрален актьор.

Тазгодишното издание на Берлинале е първото под ръководството на Шатриан, който преди беше начело на кинофестивала в Локарно. Заедно с изпълнителния директор Мариете Рисенбек той заменя Ритер Кослик, който беше директор на „Берлинале4 18 години.

Миналата година председател на журито на „Берлинале“ беше актрисата Жулиет Бинош.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *