Детският канал Disney Junior вече е достъпен на български език

Децата и родителите им могат да се наслаждават на обичани анимационни сериали като „Мики Маус: Забавната къща“, „Марвъл Спайди и невероятните му приятели“ и много други

Линейният телевизионен канал, предназначен за децa на възраст от 2 до 6-годишна възраст, Disney Junior вече е достъпен на български език. Обичаните продукции, които каналът предлага, ще бъдат озвучени на български.

Disney Junior е посветен на децата в предучилищна възраст и хората, които се грижат за тях. Каналът засилва емоционалната връзка с ранното детство и родителите и кани малчуганите в свят, изпълнен със забавления, смях и въображение. Обичани герои оживяват по Disney Junior в анимационни сериали като „Марвъл Спайди и невероятните му приятели“, „Мики Маус: Забавната къща“, „Блуи“ или „Пижамаски“. Така децата се впускат във весели приключения с уроци от любимите им персонажи. Съдържанието на Disney Junior се фокусира върху емоционалните истории и добрите герои, с които децата си взаимодействат и които са спечелили одобрението и доверието на родителите. Каналът създава добронамерена, приобщаваща и в същото време мотивираща среда, която е близка до малките зрители.

Локализирането на Disney Junior допълнително ще обогати портфолиото от линейни телевизионни канали на Disney в България. В момента то включва Disney Channel, насочен към деца между 6 и 9-годишна възраст, емблематичните канали с документално съдържание National Geographic и National Geographic Wild, развлекателните канали Fox, Fox Life и Fox Crime, както и кулинарния канал 24KITCHEN.

Ирина Тотова, вицепрезидент и генерален мениджър на Disney за Балканите, коментира:

„Развитието на линейните канали на Disney в България е приоритет за нас и се радваме, че българските зрители могат да се докоснат до нашите емблематични брандове. Локализацията на Disney Junior ще засили още повече присъствието ни на местния пазар, но по-важното е, че ще предостави възможност на децата и техните родители да се наслаждават на обичани герои и истории и да се забавляват заедно“.

В момента Disney Junior е достъпен в България в мрежите на повечето национални и регионални оператори в страната.