Connect with us
dezinfekcia

ПОЛЕЗНО

Дезинфекция на всички улици започна във Велико Търново

Рано сутрин обработват спирките, продължава третирането на автобусите

Дезинфекция на всички улици започна във Велико Търново

От днес започна обработка на улиците във Велико Търново с дезинфектант. Мярката е част от превантивния пакета, който е въведен с разпореждане на кмета Даниел Панов срещу разпространението на вирусни заболявания.

Екип от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ извърши третирането със специализиран автомобил. Само в днешния ден бяха обработени 60 километра от уличната мрежа – централната и старата градска част, кварталите „Бузлуджа“, „Колю Фичето“ и „Картала“, райони около детски градини и училища и др. Работата продължава утре и е съобразена с измиването на уличната мрежа. Обработката на улиците ще бъде системна.

Спирките на градския транспорт ще бъдат третирани всяка сутрин между 5,00 и 7,00 ч., заедно с обществени пространства, където има поток от хора. Работата е възложена на екипи на ОП „Зелени системи“. Използваният дезинфектант е на хлорна основа, а със същата смес два пъти дневно биват дезинфекцирани всички градски и крайградски автобуси.

Всички мерки остават в сила до второ нареждане.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от ПОЛЕЗНО