Две са работните версии, по които се води разследването за смъртта на осемгодишното момче в Мездра, като едната е за ненадлежно държане на огнестрелно оръжие, поради което е причинена тежката злополука, а другата е за инцидент с пиратка. Това каза на брифинг окръжният прокурор на Враца Владимир Сираков.

Детето бе намерено вчера мъртво на улица в Мездра със смъртоносна рана в областта на главата. Започнатото досъдебно производство е по чл. 338 от НК за ненадлежно съхраняване на законно притежавано на огнестрелно оръжие, което е довело до причиняване на смърт, посочи окръжният прокурор.

Задържан е бащата на приятеля на загиналото дете, който законно притежава ловно оръжие, допълни директорът на Областна дирекция на МВР във Враца Янко Янколов.

Извършва се аутопсия, след която ще има повече данни за причината довела до смъртта му, каза Сираков. Той допълни, че предстои да бъдат назначени още експертизи за изясняване на случая.

Янко Янколов уточни, че тялото на детето е намерено на улицата пред дома, където е отишло да играе с връстника си, но инцидентът е станал в къщата, по първоначалните данни събрани от полицията.