Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил с премиера по National Geographic

Daniel Ashville meets with Laurence Savage, the crew site boss for the Msikaba Bridge project. (National Geographic for Disney)

Поредицата от шест епизода, продуцирана от Hoff Productions, ще се излъчва по National Geographic премиерно от 15 септември.

Пригответе се за високоадреналиново пътешествие по света с уникалната нова инженерна поредица на National Geographic. Премиерата на „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил” с водещ британския строителен експерт ще се излъчва премиерно от 15 септември от 21 часа и ще ви запознае с изумителни строителни подвизи на ръба на възможното.

Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил” отвежда зрителите на изследователско пътешествие, в което ще видят най-изключителните и най-рискованите строежи. Поредицата от шест епизода разширява представите ни за постижимото, като ни запознава с невъобразими архитектурни чудеса. От строежа на най-големия презокеански круизен кораб „Icon of the Seas“ във Финландия до тунела рекордьор „Brenner“ в Алпите, на границата между Италия и Австрия, всеки епизод изтъква уменията, технологиите и инженерния гений, превърнали тези изумителни проекти в реалност.

Поредицата, разработена и продуцирана от Hoff Productions, ще ни отведе и в Лас Вегас, за да проследим създаването на най-голямата сферична сграда в света – „Сферата“ на MSG. В Калифорния Даниел и екипът му разглеждат спортната зала „Intuit Dome“ – бъдещия дом на отбора „Ел Ей Клипърс“. Петият епизод ни пренася в Южна Африка, където ще станем свидетели на строежа на стоманения вантов мост „Msikaba“. Поредицата приключва с пътуване до Санта Клара, Калифорния, където Даниел се присъединява към строителния екип на „Pathfinder 1“ – най-големият въздухоплавателен съд в света.

Водещ на поредицата е строителният експерт Даниел Ашвил – дебютант в телевизията, издигнал от нулата своя строителна империя. Даниел проявява заразен ентусиазъм спрямо всичко, свързано със строителството, а магнетичното му екранно присъствие пренася зрителите в света на амбицията и непреклонността. Практическият му подход води до активно сътрудничество с екипите, заели се с тези инженерни предизвикателства, и показва, че невъзможното наистина може да стане възможно.

Даниел Ашвил споделя: „Винаги съм вярвал, че в света на строителството няма граници за това, което можем да постигнем. „Да построиш невъзможното“ свидетелства за силата на човешката находчивост и постоянния стремеж за преодоляване на граници. Радвам се, че мога да отведа зрителите на това пътешествие и да докажа, че неуморният труд, решителността и донякъде смелостта могат да направят невъзможното възможно. Поредицата не е посветена единствено на инженерните чудеса. Тя разказва за невероятните хора зад тези новаторски проекти. Тяхната отдаденост, амбиция и непоколебим стремеж към съвършенство не спират да ме вдъхновяват.“

Пътешествието на Даниел Ашвил в света на строителството започва в детството му. У него пламва такъв интерес, че той прекъсва висшето си образование по спортна наука. Това смело решение се оказва повратна точка. Даниел залага на непоклатимата си решителност и поема на изключително 17-годишно пътешествие – от реновиране на къщи за продажба до основаването на „Ашвил Груп“, включваща „Ашвил Кънстръкшън“ за проектиране и строителство на жилищни сгради, „Ашвил Агрегейтс енд Конкрийт“ за доставка на агрегати и услуги за управление на отпадъците и „Ашвил Плант Хайър“ за отдаване под наем на оборудване и машини. Така той затвърждава позицията си като един от най-добрите британски експерти в строителството.

През 2020 г. Даниел Ашвил отваря вратите към интригуващия си свят чрез популярен канал в YouTube, в който предлага поглед отблизо към всекидневието си. Клиповете му събират до два милиона гледания, а магнетичната му личност и дълбоките му познания привличат вниманието на възложители от National Geographic. Те разпознават смелостта и неподправения ентусиазъм на Даниел и веднага му предлагат да води собствено предаване: „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил“.

От Hoff Productions изпълнителни продуценти са Майкъл Хоф, Ашли Адамс и Шон Бойл. Саймън Райкс, възлагащ редактор в National Geographic, казва: „Да построиш невъзможното с Даниел Ашвил“ е изключителна поредица, която улавя същността на изследователския порив и иновативното мислене, владеещи въображението ни от древни времена. Сериалът разширява представите ни за възможното в инженерството и ни запознава с невероятните постижения на човешката находчивост.“

Епизодите от поредицата включват:

Епизод 1 – МЕГА КРУИЗЕН КОРАБ – на 15.09. от 21 часа по National Geographic

Икона на моретата (Финландия)

Епизод 2 – АЛПИЙСКИ МЕГАТУНЕЛ – на 22.09. от 21 часа по National Geographic

Тунелът „Бренер“ (на границата между Италия и Австрия)

Епизод 3 – МЕГАСФЕРА В ЛАС ВЕГАС – на 29.09. от 21 часа по National Geographic

Сферата на MSG (Лас Вегас)

Епизод 4 – МЕГАЗАЛА В ЛОС АНДЖЕЛИС – на 06.10. от 21 часа по National Geographic

Интуит Доум (Калифорния)

Епизод 5 – МЕГАМОСТ В АФРИКА – на 13.10. от 21 часа по National Geographic

Мостът „Мсикаба“ (Южна Африка)

Епизод 6 – МЕГАДИРИЖАБЪЛ – на 20.10. от 21 часа по National Geographic

Патфайндър 1 (Санта Клара, Калифорния)