Connect with us
stadium

НОВИНИ

Германски вирусолог: Не подновявайте футболния сезон

Болните от коронавирус в Германия към днешна дата са над 18400, а починалите в страната от COVID-19 по последни данни са 53.

Германски вирусолог: Не подновявайте футболния сезон

Германският вирусолог Йонас Шмид-Ханазит от института за тропическа медицина в Хамбург предупреди, че прибързано подновяване на футболния сезон може да бъде много бъде много рисковано заради продължаващата бързото си разпространение пандемия от коронавирус.

Шмид-Ханазит препоръча прекратяване на кампанията.

Германският футбол беше спрян в понеделник до 2 април, но по всяка вероятност сезонът ще бъде подновен едва в началото на май, като срещите ще се играят при закрити врати с надеждата за завършване на първенствата.

Шмид-Ханазит обаче е на мнение, че това е опасно и смята, че трябва да мине около година, за да няма риск.

„Не е реалистично този сезон да бъде завършен. Виждаме ситуацията в Европа и какво ни чака. Дори да не ни удари толкова лошо, това не означава, че футболът може да бъде рестартиран. Защото това може отново значително да влоши положението. Ако говорим за времева рамка, то можем да мислим по този въпрос през следващата година, най-рано“, заяви Шмид-Ханазит.

Болните от коронавирус в Германия към днешна дата са над 18400, а починалите в страната от COVID-19 по последни данни са 53.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

565
Confirmed
22
Deaths
42
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ