Гей полицай получи 20 млн. долара заради дискриминация

Sgt_Keith_Wildhaber102819-Cropped

Шефовете на полицията в Сейнт Луис подминали цели 23 пъти сержант Кийт Уайлдхебър, когато идвало време за повишение и явно това решение сега ще им струва скъпо.

Той смята, че основната причина е, че е гей и не го крие – затова и е завел съдебно дело. Полицаят завел дело срещу общината и съд прецени, че Сейнт Луис дължи на Уайлдхебър почти 20 милиона долара компенсация заради дискриминация.

В хода на делото сержантът разкрил, че командирът му го наричал с обидни имена със сексуален подтекст, а член на управата на полицията го посъветвал „да намали гейщината“.

Колеги на Уайлдхебър потвърдиха в съда, че шефовете му са казали, че сержантът „трябва да свали малко нивото на гейщина, ако иска да стане офицер“. Съдебното жури присъди 1,9 милиона долара преки щети, нанесени на Уайлдхебър, 10 милиона долара наказание за кметството на Сейнт Луис за дискриминация, както и 7 милиона долара наказание за това, че шефовете на сержанта опитали да му отмъстят, след като завел делото преди повече от 2 години.

От общината в Сейнт Луис казаха, че ще назначат специален човек, който са следи за дискриминация срещу служители на базата на сексуалността им, защото е „дошло време за промяна“.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *