Полицията в Ямбол задържа 44-годишен мъж, заподозрян в кражба на над 850 хил. лева и златни накити от дома на местен бизнесмен. Районният съд наложи най-тежката мярка „задържане под стража“.

Разследването по случая е започнало на 21 октомври м.г., след като потърпевшият подал сигнал. Парите – 750 200 лева, 50 000 евро, 7 млн. виетнамски донги и 450 бразилски реала, били скрити в тайник в камина. По информация на собственика, крадецът е проникнал в жилището му, след като отключил входната врата. На 20 януари при полицейската операция с участието на служители от Ямбол, Бургас и сектора за тактически действия в Сливен, са претърсени 20 жилищни имота и автомобили. Задържани са 6 лица, като петима са освободени след 24 часа. В ареста остава 44- годишният Валентин Л. от Бургас, който е стар познайник на полицията с над 25 криминални регистрации. От прокуратурата не поясниха кой е пострадалият бизнесмен, но уточниха, че се проверява произхода на откраднатите средства. Прокурор Мина Грънчарова

"Средностатистически ямболски бизнесмен, нормален човек, не е криминално проявен."

На задържания е повдигнато обвинение за кражба в особено големи размери. Наказанието по закон е от 3 до 15 години лишаване от свобода..

Прочети още