Connect with us
stara zagora

НОВИНИ

В Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки

Лицата над 60-годишна възраст при необходимост да посещават хранителните магазини и аптеки за времето от 08.30 до 10.30 часа всеки ден.

В Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки

С решение на Общинския оперативен щаб за превенция разпространението на COVID-19 в Стара Загора се въвеждат допълнителни противоепидемични мерки. Те са в сила до изричната им отмяна.

От днес се преустановява дейността на автогара „Стара Загора“. Остават активни единствено линиите, обслужващи градската транспортна мрежа.

Временно се забранява и използването на всички кафе-автомати и вендинг-машини на територията на община Стара Загора. Собствениците на съоръженията трябва да изключат от захранване машините. При неизпълнение ще бъде образувана процедура по реда на чл.15 от Наредба за реда и условията за издаване на разрешения за поставяне на ВПС и елементи на градското обзавеждане.

От 21 март са преустановени посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места, както и дворове, спортни площадки, намиращи се на територията на училища, детски градини и ясли.

Органите на полицията са организирали контролно-пропускателни пунктове (КПП) на входно-изходните пътища на Стара Загора и извършват проверка за целта на пътуването на гражданите. През КПП се пропуска преминаването на лица само в случаи на неотложност на пътуването – наложено от полагане на труд в населеното място, здравословни причини на пътуващия или негови близки, завръщане на настоящ или постоянен адрес – това се удостоверява със служебна бележка (декларация) от работодателя или служебен документ- карта, медицински документ или документ за самоличност.

Лицата над 60-годишна възраст при необходимост да посещават хранителните магазини и аптеки за времето от 08.30 до 10.30 часа всеки ден.

Препис от заповедта е връчен на кметове и кметски наместници на територията на община Стара Загора, заместник-кметове, секретаря на Общината и директора на ОДМВР – Стара Загора за сведение и изпълнение, както и на директора на Регионалната здравна инспекция и на областния управител.

Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на ресорните заместник-кметове и на секретаря на Община Стара Загора.

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Натисни за коментар

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

LISTEN LIVE!

sweet-300

България - COVID19

422
Confirmed
10
Deaths
20
Recovered

София В момента

Новини от НОВИНИ