Без ток през светлата част на денонощието от три дни са жителите на видинското Ново село. За прекъсванията предупреждава съобщение, залепено на на таблото за съобщения, по всички магазини и пред читалището. Според текста за три дни до 22 януари, част от селото ще остане без ток от сутринта до 15:45 часа.

Това е един от плануваните ремонти на "Електроснабдяване" Видин, чрез които старите оголени проводници се заменят от изолирани кабели. В селото често възникват проблеми, заради такива стари проводници, които при силен дъжд, сняг или вятър се скъсат или просто се допрат един до друг и правят късо съединение. Това рефлектира върху електроуредите на жителите, като тези, които не са защитени фабрично добре изгарят.

Подмяната на старите проводници и окастрянето на клони, надвиснали над електрическата мрежа в селото е започнало още в края на миналата година. Работата по подмяна на магистралните проводници с кабели ще продължи в Ново село и през новата седмица.

Не се налага подмяна на проводниците, които свързват всяко домакинство с електрозахранващата мрежа, уведомяват от електропреносното дружество и напомнят, че жителите трябва да следят съобщенията на Общината и електропреносното дружество и при възможност да изключват уредите си преди обявеното начало и да ги включват след крайния час на ремонта.

Прочети още