снимката е илюстративна

В Бургас започна строителството на северния обходен път- един от най-очакваните инфраструктурни проекти. Той ще е с дължина близо 5 км. и ще свързва изхода на магистрала „Тракия“ с пътя за Слънчев бряг и Варна, като колите няма да влизат в града. По проект строителството ще продължи до средата на 2022-а година.

57 млн лева е стойността на проекта за строителството на Северния обходен път на Бургас. Средствата са осигурени от републиканския бюджет. Заради започналите строителни работи е ограничено до 50 км/час движението по пътя от бургаския квартал Ветрен към града през селскостопанския надлез.

Северният обходен път ще започва от пътя край бургаския квартал Сарафово, непосредствено след Атанасовското езеро близо до кръстовището, ще преминава на запад заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към главния път Ветрен – Бургас и ще завършва след селскостопанския надлез.

Отсечката ще бъде с две платна, с по две ленти за движение, както и с локални платна. Връзката на новото трасе със съществуващата пътна мрежа ще се осъществява чрез 4 пътни възела. Изпълнител на проекта е фирмата „Пътстрой Бургас“ информират от АПИ.

Прочети още