В Белоградчик се договориха за съставите на секционните избирателни комисии. Шест политически партии и коалиции, участващи в консултациите, успяха да постигнат съгласие за разпределянето 123-те места в СИК на територията на общината.

ПП ГЕРБ и БСП ще имат по 19 ръководни места в избирателните секции и съответно по 36 и 29 членове. ДПС ще разполагат с 8 ръководни места и 11 членски. 7 ръководни места са за Обединените патриоти и 4 за ВОЛЯ. "Да България" – обединение ще разполагат само с едно членско място.

За изборите за народни представители на 4 април в община Белоградчик са обособени 19 СИК, което е с една по-малко от предходните избори. Осем от тях са разположени в града и 11 в селата на общината. Пет от градските секции са с по 9 членове, а останалите три са 5- членни. В селата секциите ща се състоят от петима членове, с изключение на СИК в село Рабиша, която ще е 7- членна.

Броят на подвижните избирателни секции ще бъде определен на допълнително заседание по-късно, когато ще има по-нова информация за карантинираните избиратели. В община Белоградчик тази година право на глас имат 5 445 лица според избирателните списъци.

Прочети още