Connect with us
Област_Враца

РЕГИОНИ

Във Враца изграждат екозони за отдих, спорт и обучение

Проектите на учебни заведения ще бъдат подкрепени с по 5000 лева, а общо одобрените са пет. Детските заведения с проекти са общо шест.

Общо 24 проекта на общини, кметства, учебни и детски заведения от област Враца са одобрени и ще получат финансиране от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда /ПУДООС/ в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда 2020“ и обявения конкурс „Обичам природата и аз участвам“.

По 13 от одобрените проекти в областта ще получат по 10 000 лева община Криводол и село Ботуня, както и кметствата в селата Радовене и Хубавене /община Роман/, Баница и Нефела /община Враца/, Остров и Лесковец /община Оряхово/, Крета и Игнатица /община Мездра/.

В тази категория са и проектите на община Мизия и село Софрониево и на село Търнава /община Бяла Слатина/.

Проектите на учебни заведения ще бъдат подкрепени с по 5000 лева, а общо одобрените са пет. Детските заведения с проекти са общо шест, допълват в съобщението.

По проектите от област Враца ще бъдат изградени зони за отдих и спорт, детски кътове, „зелени“ класни стаи.

Предвижда се още облагородяване на паркови пространства, почистване, озеленяване и изграждане на кътове за отдих, както и поставяне на детски съоръжения за игра.

tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Гледай TVOETO INFO TV

tvoeto info tv

Август 2020

Фестивалът „Сцена на вековете“ стартира на 18 юли

01.08.2020 до 26.08.2020
Велико Търново
Отвори картата
ФЕСТИВАЛ

От 18 юли до 26 август тази година ще се проведе най-емблематичното културно събитие на Велико Търново  - Летният оперен фестивал „Сцена на вековете“. На откритата сцена в Двореца на българските царе на крепостта Царевец ще бъдат представени шест заглавия – опера, оперета и класическа музика. Свои премиерни за сезона продукции ще покажат държавните опери от Бургас, Русе, Стара Загора, Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“-Велико Търново, Театрално-музикален продуцентски център Варна, Плевенската филхармония и виртуозният цигулар Веско Ешкенази. Богатата програма бележи и 35 години от създаването на първия български оперен фестивал на открито, чието начало е поставено през 1985 г. Поводът е 800-годишнината от въстанието на братята боляри Петър и Асен, а на Царевец са представени четири грандиозни спектакъла на операта "Ивайло" от Марин Големинов. Културният форум се организира от Община Велико Търново и е ще под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. „Сцена на вековете“ е носител на престижния лейбъл  „Европа за фестивалите. Фестивалите за Европа“ 2019-2020 и за поредна година е част от платформата на Европейската фестивална асоциация. Фествалът стартира на 18 юли с „Трубадур“ - едно от  най-обичаните заглавия не само в творчеството на Джузепе Верди, но и в целия световен оперен репертоар. Специален гост в спектакъла на Държавна опера – Бургас, в ролята на Манрико, ще е световноизвестният български тенор Камен Чанев. Изключително популярното заглавие на Жорж Бизе „Кармен“ на откритата сцена на Царевец ще представи Русенската опера на 25 юли. В последната юлска вечер ще е премиерата на открито на най-новото заглавие от репертоара на Музикално-драматичен театър &...

Още

bloombergtv.bg-PR-640x480 bloombergtv.bg-PR-640x480

Bloomberg TV Bulgaria с обновен уебсайт

РЕГИОНИ

road road

10 километра опашка на „Кулата“

ПОЛЕЗНО

деца деца

176 детски градини в София отварят врати

ПОЛЕЗНО

zoopark burgas zoopark burgas

Зоопаркът в Бургас отваря врати днес

РЕГИОНИ