Всяка 100-тна електрическа четка за зъби с марката „Триза“ се произвежда в България

Всяка 100-тна електрическа четка за зъби с марката „Триза“ се произвежда в България, това съобщи изпълнителният директор Евгени Кръстев при посещението в завода на посланика на Конфедерация Швейцария у нас Н.Пр. Мюриел Берсе Коен.

Логистичният център с производство край с. Гара Елин Пелин, област София бе открит преди четири години и е първата чуждестранна инвестиция на швейцарската компания със 130 годишна история. 30 хиляди четки за зъби на ден тръгват към пазарите на Източна Европа от този логистичен център.

В момента там работят 30 човека, а инвестицията възлиза на близо 6 млн. лв. През последното десетилетие групата TRISA е инвестирала над 250 милиона швейцарски франка в сгради, инфраструктура, нови технологии и продукти. През същия период са създадени повече от 400 нови работни места. Фирма ТРИЗА България е създадена през 1996 г. Тя е единственото дружество от фирмената група TRISA HOLDING AG, основано извън Швейцария.

Компанията TRISA HOLDING AG е основана през 1887 г. в Кулмерау, Швейцария. През последните години тя е водещ световен доставчик на четки за зъби и продукти за устна хигиена. Основни акционери в нея са братята Адриан и Филип Пфенингер, чиято фамилия е основател и собственик на фирмата повече от 125 години.

Дневно над 1 милион четки за зъби, произведени по най-стриктните критерии за качество (ISO 9001 / ISO 14001, OHSAS 18001) напускат ултрамодерните производствени съоръжения. От тях 95% се изнасят в над 80 страни.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *