Временна тролейбусна линия ще се движи по бул. „Арсеналски“

Изграждането на ново трасе за тролейбуси и автобуси по бул. „Арсеналски“ инспектира зам.-кметът по транспорта. То е на мястото на трамвайната линия и се обособява като локално платно на бул. „Арсеналски“ от кръстовището с бул. „Черни връх“ до старото обръщало на трамвай 6.

По него се предвижда да минават тролейбус 7, който идва от „Люлин“ в посока „Манастирски ливади“, както и автобус 102. Асфалтирането трябва да приключи до 25 април и след това от „Столичен електротранспорт“ ще включат трасето в контактната мрежа.

Първо ще бъде пусната временна тролейна линия до Сточна гара, която да обслужва този маршрут, докато се изгражда Третия метродиаметър.

Тролей 7 от бул. „Арсеналски“ ще завива по бул.“Черни връх“, после по бул.“В.Левски“ и оттам към Сточна гара“.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *