Вижте кой е най-богатия руснак според „Форбс“

Председателят на УС на газовата компания „Новатек“ Леонид Михелсон е най-богатият руснак. Неговото състояние се оценява на 24 милиарда долара, сочи класацията на „Форбс“ за 200-те най-богати руснаци.

В предишната класация на списанието той заемаше трето място. За една година състоянието на бизнесмена е нараснало с 6 милиарда долара.

На второ място е лидерът на миналогодишния рейтинг – главният собственик на Ново-липецкия металургичен комбинат Владимир Лисин. Той има 21,3 милиарда долара.

Трети е президентът на най-голямата руска частна петролна компания „Лукойл“ Вагит Алекперов със състояние от 21,3 милиарда долара.

Основният собственик на компанията „Северстал“ Алексей Мордашов, който преди година заемаше второ място, а през тази е четвърти, е забогатял с 1,8 милиарда долара. Бизнесменът притежава 20,5 милиарда долара.

Състоянието на съсобственика на групата „Сумма“, Зиявудин Мохамедов, който през последната година се намира в ареста заради обвинения в мошеничество, е намаляло два пъти от 1,2 милиарда на 550 милиона долара. От 81 той се е сринал на 185 място.

В класацията на най-богатите руснаци има две жени. Това е бившата собственичка на компанията за недвижими имоти „Интеко“ и съпруга на бившия московски кмет Елена Батурина. С 1,2 милиарда долара състояние тя е 81. На 94 място е основателката на интернет магазина Wildberries Татяна Бакалчук, която е забогатяла за една година с 400 милиона долара и вече е милиардерка.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *