Вижте какво ще се промени във Facebook, Instagram и WhatsApp

В реч пред разработчици на приложения Марк Зукърбърг обяви следните промени:

  • Съобщенията, изпратени чрез приложението „Месинджър“ (Messenger) ще бъдат изцяло кодирани по подразбиране, което означава, че Фейсбук няма да вижда написаното, а съобщенията ще са напълно интегрирани с приложението „Уотсап“ (WhatsApp)
  • Инстаграм започва изпитанията на „частен брояч на лайкове“. Това означава, че брят на лайкове на дадена публикация може да остава скрит за всички, освен за автора ѝ.
  • Ще бъде въведен „по-ефимерен“ метод да се споделя съдържание чрез съобщения. Това означава, че няма да се прави перманентен запис на съобщенията както досега.
  • Методът за защитени плащания чрез приложението „Уотсап“, който компанията тестваше в Индия, ще бъде въведен и в други държави по-късно тази година.
  • Приложението „Фейсбук“ ще бъде променено, като групите ще станат централни за нюзфийда, а вероятно ще бъде сменен и типичния за приложението син цвят. Новият дизайн и фокус върху групите тръгва първо в САЩ, след което и в останалата част на света.
  • Постовете в „Инстаграм“ няма да започват задължително със снимка или видео. Вече ще може да се споделя съдържание само чрез текст, стикер или рисунка, благодарение на нова функция за камерата на телефоните.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *