Царевец, Трапезица и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм“ отварят за посетители, съобщиха от Регионалния исторически музей във Велико Търново.

Крепостта „Царевец“ ще приема туристи от 6 май с удължено работно време – от 8.00 до 20.00 часа, като продажбата на билети ще се преустановява в 19.00 ч.

От 9 май за посещение ще бъде отворена крепостта „Трапезица“ – от 8.30 до 19.00 ч., както и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм“ – от 9.00 до 18.00 часа.

На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата и при показатели над 37,5 градуса туристите няма да се допускат в обектите. На входа на всеки обект ще бъде осигурен диспенсър с дезинфектант.

Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра. Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.

Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки ще се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.