0

Царевец, Трапезица и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм“ отварят за посетители, съобщиха от Регионалния исторически музей във Велико Търново.

Крепостта „Царевец“ ще приема туристи от 6 май с удължено работно време – от 8.00 до 20.00 часа, като продажбата на билети ще се преустановява в 19.00 ч.

От 9 май за посещение ще бъде отворена крепостта „Трапезица“ – от 8.30 до 19.00 ч., както и Археологическият резерват „Никополис ад Иструм“ – от 9.00 до 18.00 часа.

На всички посетители дистанционно ще бъде измервана температурата и при показатели над 37,5 градуса туристите няма да се допускат в обектите. На входа на всеки обект ще бъде осигурен диспенсър с дезинфектант.

Разстоянието за социална дистанция между посетителите трябва да е 2 метра. Музейните служители са обезпечени с предпазни средства и задължително трябва да ги използват, а при констатирано нарушение ще се носи административна отговорност.

Заповедта за отваряне на музейните обекти на открито със съответните противоепидемични мерки ще се предоставя при необходимост на посетителите за запознаване на място.

Росен Димитров
tvoetoinfo@gmail.com; +359896020004

Какви са традициите на Гергьовден

Previous article

В Пазарджик са потвърдени нови шест случая на COVID-19

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *