ВАЖНОТО

Вероятност за сняг има на 26 декември

snow

В началото на следващата седмица времето ще се задържи без съществена промяна – ще остане почти тихо, предимно облачно и мъгливо.

Вероятност за съвсем слаби превалявания има на места в източните райони. Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, а максималните – между 3° и 8°.

През нощта срещу сряда ще се появи слаб западен вятър, а в сряда ще стане от запад-северозапад и в по-голямата част от страната ще се усили до умерен.

Видимостта ще се подобри, облачността ще се разкъса, в отделни райони временно и ще намалее, но преди обяд на изолирани места в Североизточна България е възможно слабо и за кратко да превали. Дневните температури ще се повишат.

В четвъртък и петък вятърът ще остане умерен, в Източна България временно и силен, ще бъде от запад-югозапад и затоплянето ще продължи. Облачността ще е предимно значителна, но вероятността за валежи е малка.

В събота от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще започнат валежи от дъжд, но със застудяването дъждът бързо ще преминава в сняг.