Валидираха марка за посещението на папа Франциск

марка

Пощенска марка бе валидирана тази седмица по случай апостолическото посещение на папа Франциск в България през май. Тя е с номинал от 2 лева и ще се разпространява в системата на „Български пощи“.

Автор е Петър Чучулигов, преподавател по плакат в Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив.

Този петък в София, официално бе пуснато в употреба изданието на тема „Посещение на папа Франциск в България“ – пощенска марка и специален пощенски печат.

На церемонията по валидирането присъстваха изпълнителният директор на „Български пощи” Деян Дънешки, председателят на Епископската конференция на Католическата църква в България монсеньор Христо Пройков, зам.-кметът на София Тодор Чобанов и авторът на марката – пловдивският художник Петър Чучулигов.

Подобни новини

Автор: Росен Димитров

Бъди фоторепортер. Изпрати ни снимка на това което те е впечатлило, ядосало или харесало. Не забравяй да ни напишеш място, твоето име и кратко описание. Сподели с приятели за премиера на филм, постановка, фестивал, представление, премиера или организирана от Вас изложба! Телефон за контакти: 0896/020004. Изпратете инфо на e-mail: tvoetoinfo@gmail.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *