От днес в масовата имунизация срещу COVID-19 трябваше да се включат и общопрактикуващите лекари, но в Пловдив ваксини няма. Според председателя на общопрактикуващите лекари д-р Костадин Сотиров подобна е ситуацията и в други големи градове на страната.

Ваксините, според д-р Сотиров са свършили още вчера на обяд в РЗИ. Днес шестима семейни лекари от Пловдив са върнали пациентите си.

Според него на този етап Здравното министерство не е подготвено за осигуряването на личните лекари с ваксина.

По информация на председателя на общопрактикуващите лекари в Смолян д-р Снежана Бакърова в местната РЗИ има достатъчно ваксини, които до края на вечерта ще бъдат разпределени на джипитата. Д-р Бакърова има над 2000 пациенти в село Смилян. Тя очаква да постави първите дози другата седмица

Желаещите да си поставят ваксина срещу ковид-19 могат да го направят в обявените пунктове в здравни заведения.

Директорът на РЗИ-Пазарджик д-р Фани Петрова уточни, че за последните три дни в областта са имунизирани общо 1247 души. В региона работят 14 специализирани кабинета. Тя обърна внимание, че е препоръчително желаещите да се обадят предварително по телефона, обявен на страницата на РЗИ, за да не се допуска струпване на хора пред пунктовете и да се спести чакането.

Пациентите биха могли да се ваксинират и при личните си лекари, припомни д-р Петрова.

Прочети още