България се класира за Европейското първенство през 2022 г. след невероятен екшън и нова драматична победа над Латвия, съобщи Българската федерация по баскетбол. Този път като гост момчетата на Росен Барчовски победиха домакините с 66:65 в „Арена Рига“.

Кметът на Бургас Димитър Николов сподели в своята страница във фейсбук новината:
"Прекрасна новина за българския, но и за бургаския баскетбол. Отново сме на Европейско след инфарктна победа над Латвия! Честито на целия национален отбор, който включва двама играчи на нашия "Черноморец" – Константин Коев и Евгени Хаджирусев, както и младата бургаска звезда на Реал Мадрид Константин Костадинов. Нека успехът е ваш постоянен спътник и занапред!"
Нашите наваксаха двуцифрен пасив, но с много характер и воля успяха да измъкнат успеха в края.
Нашите момчета изиграха страхотен мач, който по драматизъм не отстъпваше на онзи преди една година в Ботевград, спечелен с две продължения със 110:106.
Дий Бост отново бе под пара и завърши с 18 точки. С 15 се отличи Павлин Иванов, който вкара пет тройки в особено важни моменти.
Димитър Димитров също игра силно, като завърши с 12 точки, а Чавдар Костов вкара 11.
В понеделник България излиза срещу Босна и Херцеговина в последен мач от квалификациите, а Латвия се изправя срещу Гърция, но тези мачове ще са без значение за класирането. Така България сложи край на серията от 9 поредни участия на ЕвроБаскет на латвийците, които за първи път в този век няма да играят на континенталното първенство.
Европейското първенство ще се проведе в периода 1-18 септември догодина в Италия, Германия, Чехия и Грузия.

Прочети още