Много мъже толкова много искат да имат идеална брада, че биха се отказали от секс за една година, ако това би им помогнало.

Анкета на сайта „OnePoll“ се опита да установи мнението на 2000 участници за брадите и какво биха направили, за да се сдобият с достоен за хвалба модел.

Резултатите разкриха, че 40 процента от мъжете биха прекарали една нощ в затвор. Същият процент биха отказали и кафето за година. 18 процента биха обръснали брадата си, ако това я направи идеална.

Мъжете са по-загрижени за окосмяването си по лицето от жените, разкри анкетата. 73 процента от мъжете мислят, че то ги прави по-привлекателни, докато за 63 процента от дамите то няма никакво значение. Що се отнася до стила, на първо място е късата брада, следвана от едва наболата.

Изследване на шотландската клиника Хирсландед от миналата година разкри, че мъжките бради имат повече бактерии от козината на кучетата, като почти половината от тях са опасни за здравето. Анкетата е направена по поръчка на производители на масло за брада.